Karar almak, kararlı olmak ile beraber yürütüldüğünde sonuç alınan bir durumdur. Bireyler bazı durumlarda duygusallıklarına yenilip aldıkları karardan vazgeçebiliyor. Bu durumlar çoğunlukla, kişilerin aldığı kararı etkileyen insanların, duygu sömürüsü yapmaları veya duygularını ifade ettikten sonra hassasiyetleri tarafından deliniyor.
Herhangi bir konuda karar alındıktan sonra kendinize şunu sorun; bu kararı neden aldım, beni bu kararı vermeye, düşünmeye iten sebepler nedir? Gerçekten elle tutulur sebepler mi var yoksa bir ilizyon içinde miyim? Bu sorularla hem kendi kararınızdaki netliğinizi hem de karraınızın arkasında durma sebeplerinizi bulursunuz.
Hangi konuda olursa olsun, aldığınız kararın kendisini iyi etkileyeceği kişiler de var, kötü etkileyeceği kişler de var. Bu konuda öncelikle netleşin ve kişilerin duygu sorumluluğunu almayın. Diyelim ki alıyorsunuz, şundan emin olun ki bu, tamaiyle sizin kendi iç çıkarınızdan kaynaklanan bir durumdur. İçsel olarak yaşamak ya da yaşamamak istediğiniz duygularla alaklıdır. Verdiğiniz karrala ilgili sizi durduran mekanizmanız, her türlü duygusal açığınızı kollayıp sizi şu anki durumunuzda tutmak istiyor olabilir.
Karardan vazgeçmek, içsel olarak sizi büyük hüzne ve enerji düşüklüğüne boğacaktır. Bu doğrultuda ilk olarak yapmanız gereken şey, öncelikle kendinizi iyi bir şekilde dinlemek, sebeplerinizi araştırmak ve sonuç odaklı davranmaktır.